Przekonasz się, że w końcu i tak nurkujesz głębiej

Zapytać po co najlepsi szefowie kuchni zawsze pytają,

Zapytać po co najlepsi szefowie kuchni zawsze pytają,Dlaczego jedno lub drugie danie znajduje się w menu. Interesują się kontekstem, w którym powinno pasować danie, i nie boją się poprosić szefa kuchni o zrozumienie całego pomysłu. Czy danie łączy się z niektórymi winami, czy też jest starannie uzupełnione przekąską i deserem? Czy to tylko pozycja na liście lub podpis restauracji? Czy istnieje tradycja lub historia do jedzenia? Im więcej wiesz, tym lepiej zrozumiesz smak, o którym mówili twórcy przepisu!

Przeczytaj 6 punktów powyżej bez głębszego zrozumienia przepis pozostanie po prostu powierzchowną i niejasną instrukcją, z której najprawdopodobniej wyciągniesz danie, które tylko zbliża się do twojej wyobraźni. Jeśli nie wierzysz w poprzednie akapity, trzymaj się praktyk innych ludzi, próbuj, krytykuj i obserwuj, czy otaczający cię ludzie lubią, czy się nudzą, dostrajaj się lub wyłączaj.

A przepisy będą dla ciebie punktem wyjścia na drodze do udanego celu. Karierę w gastronomii większość ludzi zaczynała od zmywarki do naczyń. Wysokie kieliszki do wina, karafki, durszlaki i mandolina to dokładnie powód, dla którego każdy z czasem woli przenieść się gdzie indziej. Jeśli tak, od razu doradzimy, jak rozwiązać rywalizację między placem a kuchnią lub jakiego rodzaju edukacji potrzebujesz, aby zostać szefem kuchni w restauracji nagrodzonej gwiazdką Michelin. Wskazówka: idzie nawet bez ucznia.

Rzeczy, których lepiej nie wkładać do zmywarki

Rzeczy, których lepiej nie wkładać do zmywarkiJeśli spędziłeś przynajmniej minutę w kuchni jako zmywarka do naczyń, prawdopodobnie już wiesz, o co chodzi. Wysokie szklanki, karafki, durszlak, sitko lub mandolina. Rzeczy, które znajdują się na czarnej liście w zlewie każdej firmy na świecie, w sumie 12, według miłośników wyśmienitej kuchni. Zgadzasz się.

Nosze a Patelnie relacje między kuchnią a placem są bardzo kruche i łatwo ulegają degeneracji. Jak połączyć dwa różne światy w jeden zespół roboczy? Sprawdzone porady i wskazówki można znaleźć w artykule na temat jedzenia i radości. Tego październikowego wieczoru Podążyłem za Martinem żufankiem przez gorzelnię. Kiedy następnie prowadzi mnie po schodach, aby pokazać mi „salon”, wyłączam dyktafon, mówiąc, że myślę o przywitaniu się z rodziną i odejściu. Ale to nie byłby Martin i nie pozwolono by nam być u Zufanka!

Kiedy wchodzę do pokoju wielkości sali konferencyjnej, w którym nie ma członków rodziny, ale długa ściana jest wypełniona alkoholem z całego świata, wiem, że jeszcze nie skończyliśmy i ponownie włączam dyktafon.

Dzisiaj w internecie można Google setki „gwarantowanych sztuczek” wszystkich możliwych szefów kuchni na świecie. Jednak w praktyce działa tylko kilka z nich. Które sprawdziły się w nagrodzonej gwiazdką Michelin La Degustation Bohême Bourgeoise? Jest takie powiedzenie, że każdy, kto umie czytać, umie gotować.

Logicznie mogłoby to zadziałać, ale tak naprawdę nie ma nic

Logicznie mogłoby to zadziałać, ale tak naprawdę nie ma nicBardziej odległego od prawdy. Oczywiście nie wystarczy przeczytać przepis, zakasać rękawy i zabrać się do pracy. Składniki, a także przybory kuchenne są jak farby i pędzle artysty. Prawdziwa sztuka pojawia się tylko wtedy, gdy dotykają ich doświadczone i kompetentne ręce. Bez którego fig nie może się obejść zastępca szefa kuchni La Degustation Bohême Bourgeoise Tomasz Cybulka prawidłowo pokroił warzywa!

Techniki są różne, ale najważniejsze jest, aby nie bać się noża. Potrzebujesz go, aby był odpowiednio ostry, ponieważ tępy wyciska zbyt dużo soku z warzyw, a także, paradoksalnie, łatwiej się nim ranisz. Palce powinny być ukryte, lekko zakrzywione, końcówki ukryte w dłoni  mówi Tomasz.Podgrzej go wcześniej.

Według Thomasa częstym błędem początkującego jest umieszczanie surowca na zimnej patelni lub blasze do pieczenia.Warzywa muszą być wyciągnięte, ponadto cebula w zimnym środowisku jest uwalniana wodą, a następnie słabo passerowana.

Ta sztuczka nie ma jednak zastosowania bez zastrzeżeń. Możesz nawet natknąć się na przepis, który twierdzi inaczej różne sole smakowe.Czy chcesz zrobić magię w kuchni w prosty sposób. Tomasz Cybulka radzi wziąć sól ziołową, wędzoną, a może pomidorową.